Magtmisbrug

Af de 641 tilfælde af magtanvendelse, der er registreret men ikke videremeldt efter reglerne i perioden fra 2001 til 2007 på institutionen Tokanten, er der ét der ikke er registreret, men som faktisk er det værste. Embedsmænd og politikere, der skjuler sandheden og passer på deres eget system.  For nylig har Københavns kommune sluttet en tjenstlig undersøgelse, med at give den ansvarlige leder af institutionen en påtale. På trods af det er den ansvarlige leder, der på egen hånd og mod serviceloven ikke har videregivet oplysningerne om magtanvendelsen. Forstanderen kan ikke selv finde en undskyldning for sin manglende håndtering af sagen -der er foregået direkte og vidende mod gældende dansk lovgivning.

Men Københavns Kommune har altså, indtil i dag, hvor Berlingske Tidende kommer ind i sagen, valgt at slutte sagen med en påtale overfor den ansvarlige forstander.  Som en af kommunens talsmænd sagde i dag i TV 2 Radios nyheder: “Det er meget alvorligt med en påtale – det er skridtet før en fyring”. Jatak.

Vi taler om magtanvendelse mod en gruppe mennesker, der ikke har et eget sprog, eller et meget uudviklet eget sprog. Vi taler om magtanvendelse, der skal rapporteres -ikke fordi det nødvendigvis er ulovligt eller forkert, men fordi vi netop taler om en gruppe af mennesker, der ikke kan forsvare sig selv. Endsige tale deres egen sag.

Derfor er denne sag langt mere alvorlig end den er blevet behandlet af de næste i ansvarskæden, nemlig embedsmænd og politikere. Jeg kan ikke forstå at der skal en artikel i en avis, før der bliver tale om en suspension af den ansvarlige forstander, der har brudt gældende dansk lov og alle etiske retningslinier. Jeg kan ikke forstå, der ikke er tale om valget mellem en fyring eller en politianmeldelse, eller evt. begge dele. Jeg kan ikke forstå Københavns Kommune kan slippe afsted med at beskytte deres eget system -fremfor at beskytte deres borgere.

Undersøgelsen bør ikke fortsættes af Københavns Kommune, den bør nu overtages af en objektiv gruppe, der samtidig bør kigge Københavns Kommune efter i sømmene. For nøjagtig ligesom et samfund kan vurderes efter hvordan det behandler sine svage, således kan en kommune.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s