Arh, altså

Altså en ting er at man skal trækkes med et voksende antal pendulord, der stille og roligt, som et sprogligt Alzheimers angreb, udhulder ens evne til at opfatte og kommunikere med ens omverden -men når man så spørger ens kolleger om de kan huske dansuenza, så er det pludseligt (i 2007) blevet til et TV 2 program-danseprogram for børn. Er intet da helligt?

Advertisements

4 responses to “Arh, altså

 1. Det er så overbevisende en overtagelse af ordet, at jeg på Google ikke kan finde ud af, hvad din oprindelige betydning af ordet kan have været.

  Så hvad betyder det i geronto-versionen?

 2. Emme – det er mere end det. Det er det rene Stalintid på det danske hjørne af nettet (http://en.wikipedia.org/wiki/Censorship_of_images_in_the_Soviet_Union). Der er (næsten) ingen spor af den oprindelige dansuenza.

  Det var en frygtelig sygdom, der ramte danskere og så kunne de ikke lade være med at bevæge deres krop rytmisk før de blev raske igen.
  Det var superreporteren Poul Nesgaard, der fortalte historien i tv, da jeg var barn.

  Heldigvis er det ikke alt der er forsvundet -der er stadig rester af omvendeslev: http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=10&conference=121&posting=868345

 3. Hvor mange rigtige havde du i quizzen?

  Det er mærkeligt med Omvendtslev … der var nogen, der sagde, at det er på Bonanza, men nu kan jeg ikke finde det, ligesom jeg ikke kan finde Den Stribede/Ternede By, den blev sjovt kun sendt én gang og aldrig set siden, måske fordi den handlede om racisme og om, at de to byer gik i krig mod hinanden, selv om det var for børn og iøvrigt fyldt med god musik.

 4. Svend – jeg kunne ikke gennemskue den nye betydning af skud for boven og (pinligt nok) den gamle af ulvetime.

  Der er vist ikke ret mange rester af det Poul og Nulle lavede -dengang genbrugte man jo bånd, så der er vist betydelige mængder materiale, der er overspillet med nyere. Gad vide hvad, der ligger henover P&N? Håber det er noget rigtig godt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s