Det danske mediemorads

Så gik der (og blev gået) fire medlemmer af DRs bestyrelse. Angiveligt fordi de ikke har taget deres ansvar alvorligt og dermed været medvirkende til at DR er i benhård sparerunde. For et halvt år blev dele af TV 2s bestyrelse skiftet -også på grund af ansvarssvigt på flere planer. Et ansvarssvigt, der nu betyder en benhård sparerunde for TV 2.

Det naturlige spørgsmål er selvfølgelig om staten er egnet til at drive medier, det er trods alt dem der hyrer og fyrer i toppen. Og resultatet er foreløbigt to blødende statsejede medier. Den ene med sparekniv i nakken og den anden holdt oppe af statslån, fordi ingen banker synes TV 2 er kreditværdig. Men vi er nok ikke færdige der, diskussionen er spændende på et ideologisk plan, men langtfra nok. Desværre. For der er sket ting for og bag kulissen, som måske ikke tåler dagens lys.

Rygterne svirrer i branchen om alt mellem uhensigtmæssige aftaler, der ikke kun handler om at give danskerne bedre fjernsyn -til ligefrem ulovlige hensigter og handler. Nu vil jeg ikke, af rent idealistiske årsager, videregive rygter. Ingen ved hvad, der er sandt og falsk før det er undersøgt. Men spørgsmålet er om der kommer en medie-Spiegelhauer på banen -får vi vendt stenene og set hvad der ligger under dem? Eller er der for meget næsegrus, old-journalists/politics network i branchen -og for meget på spil for kulturministeren til at dette må blive en sag?

Sandheden er at to velfungerende medievirksomheder -deriblandt de to største tv-stationer vi har i Danmark, er rent ud sagt på røven. Og som borger er det mine økonomiske og kulturelle værdier, der er blevet forvaltet skidt. Derfor har jeg en ret -og samfundet har en pligt, til at undersøge dette på samme niveau som vi undersøger omsorgssvigt, politivold og politikernes skjulte rapporter.

Det er ganske simpelt nødvendigt -dels for at stoppe rygterne, dels for at sikre vi ikke får et samfund, hvor man kan administrere repræsentativ magt til sin egen fordel, som rygterne antyder er sket på flere plan og ledelseslag.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s