Der er en ende på Paris

Og det er ikke den ende vi skal snakke om. Men den knaphed, der skaber fænomenet Paris Hilton. Man kan spørge sig selv hvorfor 3 dage i København kan skabe så mange overskrifter og så mange artikler. Man kan spørge sig selv om hvad det er Paris kan, som berettiger hendes berømmelse og man kan spørge sig selv hvordan nogen kan blive så berømt at jeg kun behøver bruge hendes fornavn -som hun endda deler med en af Europas mest kendte byer og du alligevel ved hvem jeg taler om.

Svaret er ikke hvad hun kan -men hvad hun ikke kan. Hun kan ikke være flere steder, klone sig eller dele sig. Hun findes kun i ét eksemplar og præcis derfor er hun berømt -og præcis derfor kaster fine, nyåbnede retauranter alt de har i hænderne for at tilberede fine menuer, som hun er for træt til at komme og spise. Præcis skriver alt fra BT til denne blog om fænomenet og hendes mindste skridt.

Hvis der var flere af hende ville hun ikke være berømt. Tjah, der er de rige forældre, sexfilmen og kønheden. Men det er ikke nok. Der findes tons af piger med denne delvist medfødte og tilarvede kombination af livsvilkår. Men Paris er ved Gud den eneste Paris -og derfor kan hun skabe opmærksomhed og kaste glans, hvor hun end er. Også København.

Knaphed er en af flere muligheder for at positionere sig -og der findes vel ikke mange, der i samme grad er gode til at spænde et vakum op før forløsningen end netop Paris. Samme effekt som vi ser når George Michaels sidste koncert sælger alle billetter på halvanden time. Og, i mindre målestok, når dronningen besøger en fynsk kystby på sit sommertogt.

Så nyd det mens det varer -lige nu får vi en fin lektion i massemarkedsføring af substitut-indsutriens produkter, som parfume og taskeserier, mens den ægte vare velvilligt men sparsomt, kaster lidt glans fra sig.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s