Nu kommer krisen

Hvis et medie går på gaden og spørger, “Hvordan vil du agere i (d)en kommende recession?” (formodentligt formuleret lidt mere jordnært -som eks.: “Under den økonomiske krise vil du så bruge flere eller færre penge på luksusvarer?) og svaret er at de fleste vil spare hvor de kan og bruge færre penge -OG bagefter så skriver historien: “Forbrugerne er negative -de vil bruge færre penge i den kommende tid”, SKAL der så ikke komme en krise? Tanken at medierne måske piner den stakkels krise frem ved at blive ved med at bruge ordet krise, krise, krise i alle mulige sammenhænge er ikke så fjern.

Nu er eksemplet delvist tænkt -delvist inspireret af en undersøgelse, hvor jeg ikke kan gennemskue metode og spørgsmål, selvom det er essentielt i denne sammenhæng, eftersom den er tidssammenlignende. Derfor er det jo interessant at vide om de har sammenlignet mellem to ens undersøgelser gennemført med et år i mellem eller om de har spurgt: Vil du bruge færre penge i år? Det er så ikke lige til at gennemskue.

Men nu har jeg bemærket antallet af historier, der har en grundstruktur i stil med: det går ufatteligt godt for xx på trods af krisen -og derfor er der snart nogen, der skal bevise denne krise hvis jeg skal tro på den. For selv om boligprisen falder og amerikanerne går konkurs på stribe, så synes jeg ikke nødvendgvis, at et fald i væksten er en krise. Men det er måske bare mig.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s