En date med nettet

Kaptajn Sikorsky tjekker ind fra Dateland:

Jeg har passet min tjans som single ganske upåklageligt i det seneste halvandet år. Gennemlevet utallige koffeinchock med singler af det modsatte køn på talløse & ansigtsløse caféer i mange danske byer (sorry CO2 udslip). Skrevet, genskrevet og rettet profiltekster på diverse datingsites. Langsomt, men sikkert, lært at det handler om at finde det rette datingsite mere end det handler om at finde nålen i høstakken på det forkerte. Først derefter begynder det benhårde klassifikationsarbejde med at søge og sortere sig gennem menneske efter menneske, til der endelig er bare en der passer det drømmebillede, man ikke ved hvor kommer fra. I den sammenhæng må jeg sige at evnen til at bortsortere bliver lidt for optrænet. Postnumre, rygevaner, antallet af børn, bliver parametre, der sorterer på en måde man aldrig ville sortere ved busstoppestedet en lørdag formiddag kl. 10.00. Her ville man møde personen og tænke “Hell, yes – hun er da for sød”. Geografi og familiær status sat ud af spillet. Men i stedet tænker man “Hun har tre børn – jeg har to, gad vide om jeg har råd til en Ford Galaxy?”.

Som utrænet starter man med at skrive til profiler med billede. Efter endeløse “Tak for din mail, men jeg skriver altså allerede med verdens skøøønneste fyr”, hvor man har mest lyst til at skrive at det gør man da også – bare for at gøre forvirringen komplet, begynder man at indtage andre jagtmarker. De billedløse profiler. Her åbner en ny verden sig. Hemmeligheden er at de mest fantastiske kvinder har ikke billede på deres profil. Måske fordi kvinder ikke selv bruger øjnene før de bruger ørerne (NOT). Måske fordi de mest fantastiske kvinder typisk sidder fanget i store tårne – hvortil kun en bro af deres sammenflettede ord fører til.

Så begynder en ny proces – man indleder. Hvis du tror pick up lines er svære ved baren på diskoteket, så skulle du prøve at skrive dem: “Hey, kommer du tit?”. Det ser skidt ud på skrift – men kan virke i en bar! Her opøver man så (lige så forbandet langsomt, som de øvrige evner) evnen til at indlede og åbne en dialog samtidigt, bare uden nogen former for kropssprog – det er jo som bekendt 90% af hele hemmeligheden bag kommunikation. Alt det der udveksles uden ord. Et rynket bryn siger jo, som bekendt, langt mere end 1000 minutters skæld ud.

Så til næstsidst når man til de klassiske møder, hvor planlægningen igen medfører talrige mails frem og tilbage. Skal det være først på dagen, sidst på dagen (her er AOKs solskinsguide en superhjælp), øl, vin, vand, økologisk hyldeblomst eller måske en Max Havelaar-godkendt Mojito. Faktisk er det mindst anstrengte det faktiske møde. De fleste mennesker er jo godt opdraget til at konversere og på dette tidspunkt har man jo masser af fælles jord. Det starter lidt akavet og går så direkte over i den lettede glædesfase. “Hun svarer på mine spørgsmål og jeg kan svare på hendes svar! Succes. Det er her vel nærmest en uanstrengt dialog”. Ligesom i alt andet gruppearbejde nyder man godt af den klassiske honeymoon, der kommer lige efter den famlende indledning.

Efter nogle gode timer eller nætter, kan man så skilles og gå hjem med et smil. For at vågne op til den lammende tanke. “Er jeg overhovedet klar til en kæreste – argh!”. Tvivlen er en nådegave til netdatingindustrien.Til sidst har man lært det, man er nu officielt klar til at date på nettet. Man er nogle hårdt erhvervede evner rigere og halvandet års lærepenge fattigere. Mon ikke det cirka er her man møder hende den fantastiske henne ved bussen?

Det eneste der er mere akavet end netdating må være at blive sat op med vennernes singleveninder, som man ikke rigtig kan andet end vedblivende date for ikke at blive erklæret utaknemlig. Til sidst må man tage mod til sig og sige det som det er. “Det gik sgu ikke med Abby/Eihern/Åse, vi var for forskellige”. Der efterfølges af det sårede og sarkastiske nik, der afleveres med spids mund og et lavt “Selvtak”. Og så er det back-to-the-busstop.

Advertisements

2 responses to “En date med nettet

  1. Hvordan var hun så – hende fra bussen?

  2. Jeg ved det ikke – jeg cyklede på arbejde 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s