Kometen kommer

Min datter og jeg sidder i vores sofa, spiser Cheerios og ser Emil fra Lønneberg. Det store emne i dette afsnit er kometen, hvis pludselige og altødelæggende ankomst (forudsagt af den lokale avis) skaber en del indestængt og udlevet panik. Lidt som den finanskrise vi gennemlever lige nu. Aktierne i min pensionsopsparing har mistet halvdelen af sin værdi. Men det er primært på papiret. De skal ikke sælges lige nu. Jeg venter. Tror på at vi også har vindenergi, anden alternativ energi og banker i fremtiden. Så mine aktier i slige forretninger ligger brak til bedre tider. Sandt nok, der er banker, der er krakket og det har en væsentlig indflydelse på mange menneskers økonomi. Endda en særdeles grim indflydelse. Men der er altså også en del “kometen kommer”.

Det skræmmer fordi vi ikke ved bedre. I dag har vi en forståelsesramme at sætte kometer i. Vi har også en erfaringsopsamling med kometer. De kommer. Og de rammer. Vi kan ikke gøre så meget. Men de kommer sjældent og ofte rammer de steder, hvor der ikke sker så meget med menneskeheden. Gad vide om nogen kan give en forståelses- og erfaringsramme omkring finanskrisen, der kan give os afstand nok til at grine lidt af os selv, seom vi griner af Lønnebergs beboere når de misfortolker fyrværkeri for kometer.

Advertisements

3 responses to “Kometen kommer

 1. Godt spørgsmål, desværre har jeg ikke noget svar. MEN mens vi er ved nordisk dommedagsunderholdning for børn, så kan jeg anbefale filmen med Mumitroldene der osse hedder “Kometen kommer”
  http://www.onairvideo.dk/info.php?id=635
  Den er god, men giver ejheller nogle direkte svar på hvad vi gør med Finanskrisen™

 2. Havde helt glemt Mumi – nu brugte vi timevis på at lede efter Mumi på Youtube – findes ikke. Men vi fandt Barbapappa – som vi så så i norske, svenske, tyske og franske versioner. Tak Tveskov 🙂

 3. Åh jo, selvom næsten hele verden er teoretisk i og kun i referencerne, så er der en sjælden, ja, næsten uhørt rest af menneskelige egenskaber, der ikke nemt lader manipulere sammen med en del, skal vi sige næsten-naturlove, der gælder i alle økonomier.

  De fleste økonomer ved det ikke, selvom de har vidst det, og de nok anerkender nord, syd, øst, vest, bredde- og længdegrader, når de tager deres sommersejlads.

  Eksempel: Såfremt en ledende elite har principppet: Al kasse skal væk i vor tid, skal man ikke undre sig over de øverste blandt de ledende supplerer kassen lidt med matadorpenge.

  Men verden dukker altid op igen; der er her problemet, som vi skal af med, er.

  Sonia

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s