Manden fra Politiken

Igennem mit arbejde løber jeg relativt ofte ind i offentligt ansatte. Mennesker, der arbejder i kommunalt, regionalt eller statsligt regi. Det er naturligvis meget forskellige mennesker, med forskellig baggrund og en regnbue af jobbeskrivelser, men fælles for dem, er at de arbejder i et helt specielt miljø, hvor der er en meget mærkelig hierarkisk magtfordeling.

Personligt mærker jeg det mest ved helt åbenlyst, at mangle viden om hvor elefanten befinder sig og hvad det er for en elefant vi danser rundt om. Men det ved de offentlig ansatte. Med stor sikkerhed kan de udpege magten og ofte gætte, hvad den ønsker uden ønsket behøver blive udtalt.

Det fordrer i visse tilfælde også en grad af angst, der giver sig udslag, som overforsigtighed. Når ingen for alvor trutter ren røv er der en vis grad af gætteri og dermed usikkerhed i systemet. Sådan kan man møde angstelefanten i det offentlige system – og det kan være nærmest umuligt at navigere i for en udefrakommende, der ikke lige kan huske “Popmusikerens vise” udenad.

En af dem fra “kommunen”, som virkelig gør en forskel og trækker den ene sandhed efter den anden ud af skabet er Rune Mejlvang. Han skriver bloggen “Manden fra kommunen“, som virkelig er en modig udgivelse, når man ser hvem hans arbejdsgiver er. Nu har jeg haft glæden ved at møde og arbejde sammen med Rune Mejlvang nogle gange – og han er ikke en løs kanon eller en opmærksomhedssøger. Han skriver om det han ved noget om og han gør for at gøre feltet bedre og dygtigere. Og for at rette op på de fejl, der sker.

Hans blogserie om sladretjenester er nu endt i Politiken, som artikel – og derfor får en yderst uhensigtsmæssig omgang med følsomme persondata nu et grundigt eftersyn. Hvis det viser sig, at Rune Mejlvang har ret (hvad der er en del der tyder på), så har 25 kommuner haft en yderst skidt omgang med persondata. Hvor skulle den kritik komme fra, hvis ikke fra en mand, der lever i krydsfeltet mellem det digitale og de kommunale administrationer? Han har den nødvendige viden til, at opdage og påpege fejlen.

Jeg er sikker på de 25 kommuner, der får trukket bukserne ned på deres stikkersider, ikke er synderligt glade for, at kilden er en af “deres egne” – det skal vi andre til gengæld være. For det er folk som Rune Mejlvang, der forandrer vores verden til det bedre, ved at turde investere sig selv og sin viden for at hjælpe samfundet, på trods af et system, der ikke nødvendigvis sætter pris på indsatsen.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s